Vier de vrijheid op Bevrijdingsdag!      

Bevrijdingspop Dijk en Waard is een cultureel muziekfestival dat ieder jaar wordt gehouden en in 2023 alweer het 10-jarig lustrum zal beleven op en rond het gezellige raadhuisplein.
De Stichting Cultureel 072 is initiatiefnemer en organisator van deze dag.
Deze brengen de viering van vrijheid op een leuke, speelse en muzikale manier onder de aandacht door middel van het aanbieden van een breed programma met vooral veel lokale samenwerkingen, acts en artiesten.

Door de sponsoring van de gemeente Dijk & Waard, Stichting Nut en diverse sponsors is het evenement op het raadhuisplein wederom geheel GRATIS te bezoeken!

Programma
Om 12.00 zal het programma beginnen met een rommelmarkt, Klaas Braak staat er met zijn kermisattracties en de kinderen kunnen glitter tattoos laten zetten en geschminkt worden.
Nieuw dit jaar is dat er een oud ambacht te vinden is in de vorm van Palingroken.
Naast optredens van Henk Naber en Joost de Vries zal ook het smartlappen koor Simpel Hollands een optreden verzorgen.  De grootste rock en blues hits van de afgelopen 50 jaar worden live gebracht door de Heerhugowaards band MAAS waar overigens heel wat voormalig Crossbandleden in spelen. Dan is het de beurt aan Bonnie St. Claire die het grote podium zal betreden. Vandaag de dag staat Bonnie, na 50 jaar, nog steeds aan de top en treedt ze ieder weekend op in het land. Iedereen, jong en oud, omarmt deze sympathieke zangeres. Met haar enorme hits als “Bonnie Kom Je Buiten Spelen”, “Pierrot”, “Morgen Wordt Alles Anders”, “Sla Je Arm Om Me Heen” en “Dr. Bernard” zijn haar optredens werkelijk altijd een waar schot in de roos!
Traditiegetrouw treedt de populaire band Memphis op die de laatste nummers van de afgelopen top 2000 ten gehore zal brengen. Tussen de acts door zal DJ Leon lekkere nummers gaan draaien.
Het bevrijdingsvuur wordt nagebootst op het podium en vanuit het oorlogsmuseum in Medemblik vertrek een colonne van oldtimers die na een rit door de omgeving en langs de oorlog monumenten aansluitend een mooie oldtimershow op het plein zal neerzetten.
Het evenement zal worden bezocht door Burgemeester Maarten Poorter en zijn college.

Zet dit unieke evenement dus nu in uw agenda en kom een hapje en drankje doen!

Bevrijdingspop Dijk en Waard
5 Mei
Vrij entree!

 

Reacties gesloten

Terug naar home