Samen in actie voor Oekraïne!

Bevrijdingspop in actie voor Oekraïne!

Bevrijdingsdag op 5 mei een heugelijk feit dat ieder jaar wordt gevierd in de gemeente. De Stichting Cultureel 072 is initiatiefnemer en organisator van de viering van Bevrijdingspop.
Deze brengen de viering van vrijheid op een leuke, speelse en muzikale manier onder de aandacht door middel van het aanbieden van een programma met vooral veel lokale samenwerkingen, acts en artiesten.

Door de sponsoring van de gemeente Dijk & Waard, Stichting Nut en diverse sponsors is het evenement op het raadhuisplein geheel GRATIS te bezoeken!

Programma

Om 16.00 zal Joost de Vries het muzikale startschot afgeven, waarna alle grote rock hits live gebracht door de Heerhugowaardse band mAaS waar heel wat voormalig Crossbandleden in spelen. Leuk detail is natuurlijk ook dat wethouder John Does de drums bespeelt. mAaS is een avontuurlijke rock en bluesband en speelt een eigenzinnige selectie uit de nalatenschap van de grote namen uit de 60’s en 70’s. De mannen hebben meteen aangegeven om hun gage van bevrijdingspop Dijk en Waard over te laten maken naar giro 555.  Ook Amnesty International is aanwezig met een stand en zet zich ook in voor de oorlog met een actie. De mensen uit Oekraïne hebben dringend hulp nodig. Honderdduizenden mensen zijn op de vlucht. Gezinnen zijn van elkaar gescheiden. Zij leven in angst en onzekerheid maar wij kunnen helpen. Met voeding, onderdak, medische zorg en schoon drinkwater. Samen in actie voor Oekraïne!

Daarnaast treedt de populaire live band Memphis op die om ongeveer 21.30 zullen stoppen. Naast de bands zal er een DJ muziek draaien. Daarnaast brandt het bevrijdingsvuur op het podium en vanuit het oorlogsmuseum in Medemblik vertrek een colonne van oldtimers die na een rit door de omgeving en langs de oorlog monumenten aansluitend een mooie oldtimershow op het plein zullen neerzetten vanaf 15.00.

5 Mei vier de vrijheid en kom langs!

Vrij entree!

Meer informatie op www.bevrijdingspophhw.nl

 

Reacties gesloten

Terug naar home