75 jaar Bevrijding – sponsoren gezocht!

75 jaar Bevrijding in Heerhugowaard
Bevrijdingsdag – 5 mei 2020

Bevrijdingsdag, 5 mei. Een heugelijk feit dat ieder jaar wordt gevierd. In diverse gemeentes vinden er dan ook een groot aantal festiviteiten en/of bevrijdingsfestivals plaats op 5 mei. In 2020 viert Nederland 75 jaar bevrijding. Het is dan weer een verplichte, Nationale vrije dag voor veel medelanders en belangrijke mijlpaal dat groots gevierd zou moeten worden.

Bevrijdingspop Heerhugowaard is een cultureel muziek festival dat ieder jaar wordt gehouden en in 2020 alweer het 9-jarig lustrum zal beleven.
De nieuw opgerichte Stichting Cultureel 072 is initiatiefnemer en organisator van de viering van Bevrijdingspop Heerhugowaard. Dit jaar werkt de stichting samen met stichting 4 en 5 mei Heerhugowaard. Deze brengen de viering van vrijheid op een leuke, speelse en muzikale manier onder de aandacht door middel van het aanbieden van een breed programma met vooral veel lokale samenwerkingen, acts en artiesten.

Sinds jaar en dag wordt Bevrijdingspop Heerhugowaard gehouden op het Raadhuisplein. Omdat het in 2020 de 75e Bevrijdingsdag is in Nederland wordt er een groter evenement neer gezet.
Hiermee wordt een nóg groter publiek bereikt en en zal de vrijheid worden gevierd en omdat het een verplichte nationale vrij dag is, word er nu uitgeweken naar het grotere stadsplein.
Deze viering van deze dag past prima in het Stadshart van Heerhugowaard, op het Stadsplein naast het Gemeentehuis. Als er één plek is waar dit gevierd zou moeten worden, dan is het wel het Stadsplein van Heerhugowaard. Ook is hier een speciale rol weg gelegd voor de burgemeester die samen met de families Rood, Wit, Blauw de nationale herdenkingsvlag op het gemeentehuis zal hijsen en het bevrijdingsvuur zal ontvangen uit Wageningen en Normandië.

 

 

 

 

Programma

 • Lekker struinen tijdens een VRIJ Markt.
 • Plaatsen van een tent overkapping zodat bij wat slechter weer niet het gehele programma in het water valt en kunnen bezoekers droog staan gedurende het programma
 • Plein aankleden in de vorm van land vlaggen e.d.
 • Muzikale optredens
  • De hits van de afgelopen 75 jaar worden gebracht door DJ Regi, Maas (voormalig Crossband), the greatest hits live band Memphis, Ruth Jacott, Django Wagner en Joost de Vries.
 • Er komt een wandel/fiets tocht langs de oorlogsmonumenten in Heerhugowaard i.s.m. Toerclub Omnisport.
 • Op het plein is een ‘Gaarkeuken” waar als ‘tussenstop’ koffie kan worden gedronken en een lekkere tompouce met het 75 jaar bevrijdingslogo daarop door de deelnemers aan de tocht
  i.s.m. IJsclub de Draai.
 • Ontvangst van het Bevrijdingsvuur uit Wageningen door de HERA-lopers en de legervoertuigen met de veteranen en Zeekadettenkorps.
  • Tevens word het vuur dit jaar fietsend op 4 mei opgehaald worden uit Normandië en zullen deze groots worden onthaald.
 • Organisatie van een fiets toertocht van 75 kilometer en deze te ontvangen dan het vuur vanuit Normandië om het vredevuur op te halen i.s.m. Omnisport Heerhugowaard.
 • Kinderactiviteiten zoals schminken, tattoos, kermisattractie, ponyrijden, enz.
 • Vlaggenparade met de families Rood, Wit, Blauw en de burgemeester en wethouders.
 • Oldtimer rit door de omgeving en langs de oorlog monumenten en aansluitend een mooie oldtimershow op het stadsplein.
 • Horeca t.b.v. eten en drinken.
 • Presentatie stand van Amnesty International uit HHW.


Om het festijn weer tot een groot succes te maken willen wij u vragen om naar onderstaande mogelijkheden te kijken.

Sponsor mogelijkheden:
150 Euro

Vermelding op de website / sociaal media.
Naam/logo in eigen verspreid pamflet met oplage van 25.000 verspreid in HHW. Naam of logo op groot spandoek op het terrein.
Tijdens het evenement wordt uw naam diverse malen omgeroepen.

250 Euro

Vermelding op de website / sociaal media.
1/8 pagina in folder met oplage van 25.000 verspreid in HWW.
Naam of logo op groot spandoek op het terrein.
5 consumptiemunten
Tijdens het evenement wordt uw naam diverse malen omgeroepen.

350 Euro

Vermelding op de website / sociaal media.
1/4 pagina in folder met oplage van 25.000 verspreid in HWW.
Naam of logo op groot spandoek op het terrein.
Tijdens het evenement wordt uw naam diverse malen omgeroepen.
10 consumptiemunten
 

Met vriendelijke groeten,
Joost de Vries
0650668600 –
info@symusic.nl

Reacties gesloten

Terug naar home